Ontmoet de ondernemers van het ProjectenLab (1): Mathilde

Posted by in Projectenlab ondernemers

Nieuwsgierig naar welke ondernemers er eigenlijk vanuit het ProjectenLab werken? Vanaf nu introduceren we hier één voor één de groep flexwerkers van het Projectenlab.

Mathilde Teuben van MACHI | Asia & Sustainability Consulting

Mathilde Teuben

Wie ben je?
“Duurzaamheid en Azië horen bij elkaar: vanuit die overtuiging werk ik aan deze onderwerpen vanuit mijn bedrijf MACHI | Asia & Sustainability Consulting. Ik adviseer bedrijven en overheden over het optimaal inzetten op de kansen en uitdagingen van duurzaam en verantwoord ondernemen in Azië met focus op China en Japan.

Sinds 2008 werk ik op het gebied van internationaal ondernemen (in China, en breder Azië), en ben vanaf 2010 langzaam meer gaan doen met het onderwerp MVO voordat ik eind 2012 startte als zelfstandig ondernemer. Tijdens mijn studie heb ik een paar jaar in Japan gewoond en voor mijn werk reis ik sinds 2007 regelmatig naar China of andere Aziatische landen. Naast werkprojecten op deze onderwerpen ben ik ook actief lid van Tír na nÓg Toastmasters, een organisatie gericht op het ontwikkelen van communicatie- en leiderschapsvaardigheden.”

Wat doet je bedrijf?
“MACHI | Asia & Sustainability Consulting biedt maatwerk voor bedrijven en overheden op het gebied van verantwoord & duurzaam ondernemen, met bijzondere focus op ondernemen in China & Japan. Ondernemen in Azië brengt verschillende risico’s maar ook kansen met zich mee voor bedrijven – ook op het gebied van MVO & duurzaamheid. MACHI adviseert bedrijven bij het ontwikkelen van een strategie om hier goed op in te springen en werkt met (lokale) overheden en intermediaire organisaties bij het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten ter ondersteuning van verantwoord ondernemerschap in Azië.”

Waarom onderneem je vanuit het ProjectenLab?
“Ik werk graag in een omgeving met andere mensen, en dan vind ik het juist leuk als dat een diverse groep mensen is. Daarnaast is het buurthuis waar het ProjectenLab in gevestigd is ook mijn buurthuis: om op deze manier lokale ondernemers en andere groepen uit de buurt bij elkaar te brengen (ook al is het soms zoeken hoe dat goed kan) vind ik inspirerend. En dat past natuurlijk ook bij mijn overtuiging dat ondernemers een grotere maatschappelijke rol hebben dan alleen financieel succes behalen. Ik vind het daarom belangrijk om daar ook zelf een bijdrage aan te leveren.”

Meer weten?